ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

                   

SPONSORAS ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ
 

Το "Λάδι της Ελιάς" είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οκονoμίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας.
Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάσταστη τροφή ανά τους αιώνες!

Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού "φυσικού χυμού".
Το "Λάδι της ελιάς", μας εποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό και θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Διατροφής. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών, απολύτως ισσοροπημένων, ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση.
Για την σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν πλέον αποδείξεις για την πραγματική ΕΥΛΟΓΙΑ  του ελαιόλαδου, τόσο στο πρόβλημα της πρόληψης ασθενειών-προστασία από καρδιοπάθειες-αλλά και άλλες ασθένειες.
Δικαιολογημένα θεωρείται ως ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ελαιόλαδο! Ο Όμηρος το χαρακτήρισε "υγρό χρυσάφι", ο Ιπποκράτης "μέγα θεραπευτικό" και η  σύγχρονη μαγειρική το έχει αναδείξει ως την κορωνίδα των λιπαρών ουσιών, γιατί μόνο το ελαιόλαδο έχει γεύση και άρωμα και παράλληλα συμβάλλει ευεργετικά στην υγεία.
Αποτελεί βασικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο ως το ιδανικότερο μοντέλο υγιεινής διατροφής.
ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προτιμήσετε το ελαιόλαδο στα φαγητά και τα γλυκά σας. Ας δούμε ορισμένους από αυτούς:
• Είναι η πιο υγιεινή επιλογή μεταξύ των φυτικών ελαίων και κάθε άλλης λιπαρής ουσίας, σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες.
• Συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας ισσοροπημένης διατροφής.
• Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL), χωρίς να επηρεάζει την καλή χοληστερίνη (HDL) με αποτέλεσμα να απεφεύγεται η συγκέντρωση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αγγείων.
• Δρα προστατευτικά απέναντι σε σοβαρές ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, οι θρομβώσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και οι δερματικές παθήσεις.
• Συμβάλει θετικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
• Περιορίζει τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο του μαστού, κατά 45% όπως και τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
• Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

• Συμβάλλλει στην δημιουργία υγιών οργανισμών, επιδρώντας θετικά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και των οστών του εγκεφάλου.




SPONSORAS ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ